Tűtündérek

Inverz technika

Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Április hónap témája az inverz technika volt. Ha érdekel a technika, kattints a bővebben gombra.

 Mindig próbálunk valami új technikát megtanulni. Sok fejtörést okoz a számomra, hogy a tagoknak még mi újat mutathatnék, ami belefér egy délutánba, látványos és nem túl nehéz. Aztán némi interneteskutatgatás után megszületett a megoldás, inverz technikát fogunk tanulni, amelyet sokmindenbe be tudunk majd építeni.

A technikához freezer papírra lesz szükségünk és némi anyagmaradékhoz.

A freezer papír beszerzése némi gondot jelenthet, de magyarok lévén mi nem ijedünk meg a beszerzéstől. Folvarrók tapasztalatai alapján a fényes belsejű géppapírcsomagoló anyagok tökéletesen megfelelnek a freezer papír helyettesítőjeként. Szóval beszereztem vagy 30 ív ilyen papírt. Köszönet érte a kollégáimnak, akik ilyen sok ,,szeméttel" halmoztak el, hogy a mi kis tündéreink boldogok legyenek.

Na de kezdjük is el.

A freezer-papírból vágjuk ki a mintát, és vasaljuk rá a felső anyag hátoldalára (a fényes felület vasalás során ráragad az anyagra) 

 

Ha ez megvan, akkor a sablon belsejét vágjuk ki, úgy, hogy kb. 1 cm-es varrásráhagyást hagyjunk.

 

Vagdossuk be a papírig az anyagunkat, majd sima mezei ragasztóstift segítségével a cikkeket hajogassuk fel a papírlapra.

Már majdnem készen vagyunk, most fordítsuk meg a papíros anyagunkat úgy, hogy a papír és a mintás alsó anyagunk legyen összefordítva.

 

Óvatsan hajtsuk fel a felső, jelen esetben a fás anyagot és varrjuk körbe a papír mentén. A papírt ne varrjuk oda, mert nehéz lesz eltávolítani.

Ha sikerült körbevarrni, távolítsuk el a papírt a két anyag közöl, vasaljuk leés varrjuk körbe. Készen is vagyunk. Ugye, nem is volt nehéz?

 

Ezzel a technikával nagyon szép köröket, és íves darabokat varrhatunk.

Az oldalról

Sokan vagyunk foltvarrók. Nem kívántam különleges oldalt készíteni. Megpróbálom ezen az oldalon összegyűjteni a hobbiaimmal kapcsolatos információkat. A kedvenc oldalaimon legálisan letölthető mintákat találhatsz. 

Előzmények

2019. április 05.
2019. január 31.
2019. január 17.
©2024 Ancsylee. All Rights Reserved. Designed By Anikó Teveliné Matejdesz

Keresés